Top
Over Vincent Produkties VOF
Vincent Produkties VOF

In de maand april 1984 laat Johan Hense onder de naam Vincent Produkties zich registeren bij de Kamer van Koophandel als uitgever van muziek en geluidsdragers. Aan het Neijsenpad 26 in Achtmaal begon hij zijn bedrijf. De hoofdzaak van het werk bestond uit het ontdekken van nieuw talent zoals zangers, zangeressen en orkesten. Wanneer deze werden ondekt,  kregen ze een platenkontrakt aangeboden en zorgde Vincent Produkties dat er hiervan opnames werden gemaakt om deze daarna op vinylsingles uit te brengen. In de loop der  jaren zijn er verschillende artiesten ontdekt en singles en lp’s verschenen op het platenlabel VNC van Vincent Produkties. Na de bekende vinylsingles kwam het  CD- en DVDschijfje. Zo zijn in de afgelopen jaren vele geluidsdragers op de markt gekomen met artiesten die ondekt zijn of hun eerste plaat uitbrachten bij Vincent Produkties.

In het jaar 2000 verhuisde het bedrijf naar de Hofdreef 44 in Zundert.  Naast geluidsopnamen werden al vrij snel, met de komst van de DVD, ook beeldopnames gemaakt. De meest bekende DVDopnames was de serie “Hollandse Artiesten Parade “ die werd  opgenomen in een origineel Belgische Spiegeltent.

Artiesten die bij Vincent Produkties onder kontrakt staan of hebben gestaan en waarvan zowel singles als albums  en/of DVD’s werden uitgebracht, zijn o.a. Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vader Abraham, Johnny Gold, Lee Towers, Lonny Gerungan (Tros TV Kok),  Freddy Breck, Dries Roelvink, Wolter Kroes, Jacques Herb, Stella, Andy de Witt, Anita , The Rapsodies, Jeroen Spierenburg, John Spencer, De Vrijbuiters, Danny Fabry, De Marlets, Tony van Boxtel, Trea Dobbs, Collin, Yoeri L’Abée , Hanny en de Rekels ,Bobby Prins, Johnny Gold, Tommy Lips, Perry Zuidam en vele andere.

Met diverse artiesten scoorde Vincent Produkties hits in diverse hitlijsten zoals de Top 40. Ontelbare malen  waren deze artiesten ook te zien in diverse TV programma’s zoals Tros “Op Volle Toeren”, Veronica “Nederland Muziekland”, Vara “Paul de Leeuw show” enz.
Naast het uitbrengen van geluidsdragers heeft Vincent Produkties ook nog een aantal muziekuitgeverijen zoals JHN-Music, Prent Music, Blenco Music en VNC Music. Deze uitgeverijen vertegenwoordigen de exclusieve rechten van duizenden liedjes/titels.
Ze  behartigen de rechten van diverse Nederlandse en Belgische componisten en tekstschrijvers.

Voorbeelden van dit moment zijn b.v. diverse liedjes van artiest Jannes maar ook vele liedjes van de Drentse rockgroep Mooi Wark, Bouke, Johnny Gold ,Bobby Prins enz...... 

Vincent Produkties heeft in de afgelopen jaren met vele honderden bekende en minder bekende artiesten gewerkt , heeft duizenden liedjes uitgebracht en hiervan zijn in de loop der jaren ontelbare geluid- en beelddragers van verkocht.
Nieuwschierig ? Kijk dan eens op de website www.vncmusic.nl  of volg Vincent Produkties op de diverse social media sites.